Copyright © Jagtformidling.dk / Jagtservice.dk

eXTReMe TrackerHusk at skrive i jagtjournalen, hver gang du har været på jagt, "glemmes" dette koster det 1 kasse øl.
(også til webmaster)
Ønskes foto til din historie, send det til webmaster.

Juansbo / Brandeås Jaktlag

Der er totalt 1631 indlæg.
Du er på side
90 af 91.

Skriv i jagtJournalen

Juansbo / Brandeås Jaktlag´s jagtjournal
Dato: 03.12.2008 kl. 23:40:10       Navn: Jørn
Stige/ Sten nr.: 10  Art: Andet   Antal: 1    Tidspunkt: 1-12-08

Jørns beretning: Kørte lige indenom Mellankår for at fodre,på vej hjem fra sommerhuset havde to timer tilovers og satte mig i tårn 10,der gik en rå med 2 lam ca 80 meter fra tårnet.Efter en halv times tid kom der pludselig 12 mufloner ud fra nabo skoven,ca 100 meter ude,5 får,5 lam ,2 små væddere ca 15 til 20 cm horn.
De går skråt ned imod mig,jeg synes vædderne er for små,de passerer tårnet på 20 meters afstand ned forbi huset og over vejen.20 minutter senere kommer et gammelt muflon får humpende på 3 ben,da hun stopper 100 meter ude skyder jeg,hun går ned i knaldet for en høj blad kugle,da jeg kommer ned til hende kan jeg se at det er en gammel skade da det er lige som om der er udvokset en læderpude rundt om bruddet.Det er utroligt hvad et dyr kan overleve,tænk hvis vi fik revet underbenet af??

Jørn

Dato: 20.10.2008 kl. 14:42:12       Navn: Jørn
Stige/ Sten nr.: 6  Art: Dåhjort   Antal: 1    Tidspunkt: 16-10-08 12-15

Jørns beretning: Skulle ud at fodre i 6eren,da jeg kommer ud på vende pladsen står der 6 då hjorte.En stor fuld skuffel,en abnorm fuld skuffel,en ½ skuffel,en stang hjort og to spids hjorte.
Jeg bakker lige forsigtigt bilen,men de opdager mig og springer ind i skoven imellem de to veje.
Jeg lister mig op ad vejen til venstre op til den gamle bil,her får jeg øje på dem imellem træerne,men der for tæt til at afgive skud.Jeg lister mig længere op ad vejen,til det næste plateau der kommer den store hjort pludselig til syne,men drejer væk fra mig i et rent bag skud ærgerligt han er bare mega stor,pludselig springer den abnorme hjort op på plateauet 15 meter fra mig,han ser mig med det samme,jeg skyder i samme sekund som han springer ned.Hentil kanten for at kigge ned der ligger han på alle fire,han springer op inden jeg når at skyde igen,jeg ser lige at han bløder helt oppe i ryggen i tap skud hvad nu?jeg lister op ad vejen håber at jeg kan se ham derfra.Ude på vejen kommer en halv skuffel og to spids hjorte de står og kigger på mig,jeg venter måske er han med dem,men nej de fortsætter og intet sker.Jeg går længere op ad vejen intet at se.Jeg beslutter at gå hjem og tilkalde sweisshund.Pludselig ser jeg opsatsen inde mellem de små graner,jeg kan ikke skyde derfra,jeg må rundt om ham for at få rigtig vind og komme højere op,efter 20 minutters intens pursch er jeg kommet rundt om ham og op på en stor sten,han ligger ned og jeg kan kun se hovedet,ligger mig ned på stenen for at få et godt anlæg og puste ud.Efter 5 minutter føler jeg mig i stand til at skyde fløjter han kigger men rejser sig ikke så råber jeg så kommer han noget besværet op at stå holder på halsen skuddet går han går ned i knaldet.Nu kommer hjorte feberen for alvor venter 5 minutter og går ned og brækker ham.Heldigvis er der nedad bakke ned til vejen for han er godt nok tung får ham bakset ind i bilen,kører hjem og hænger ham op i vores nye spil.
Joakim og Mathias får hurtigt skindet og parteret den,næste dag det er godt med en professionel slagter i konsortiet.


Jørn

Dato: 25.08.2008 kl. 17:28:33       Navn: Per
Stige/ Sten nr.: 2  Art: Ræv   Antal: 1    Tidspunkt: 16-08-2008

Pers beretning: Ræv skudt ved fodertønde ved tårn 2. Ja stor var den ikke jeg syntes ellers at den så større ud da jeg så den i kikkerten. Ellers kom der ikke noget ved tårn 2, men da jeg sad i det nye tårn 11, kom der en rå forbi som jeg kunne nyde sunet af. Tak for en god weekend.

Per


Dato: 25.08.2008 kl. 11:56:59       Navn: Jørn
Stige/ Sten nr.: 12  Art: Ræv   Antal: 1    Tidspunkt: 18-08-2008 kl 7-00

Jørns beretning: Lille skab ræv kom udefra mosen langs med vandløbet,da den var udenfor tårn 12 skød jeg den sank sammen på stedet,var meget angrebet af skab.

Dato: 24.08.2008 kl. 18:51:41       Navn: Henrik
Stige/ Sten nr.: 6  Art: Råbuk   Antal: 1    Tidspunkt: 16/08 2008 kl 1930

Henriks beretning: Så buk komme bag ved fodertønde det var en gl.buk han havde kun stang så ud som han har været anskudt i hovedt eller ramt af bil.
Ellers vil jeg gerne sige tak til dem der var der på premiere jagten det var rigtig hyggeligt at være sammen med jer
hilsen henrik

Dato: 14.08.2008 kl. 11:16:38       Navn: Carsten
Stige/ Sten nr.: Glemt  Art: 0   Antal: 0    Tidspunkt: Uge 32

Carstens beretning: Jeg tilbragten en dejlig uge i huset med familien, men desværre så vi ikke gris. Da vi ankom fordrede vi i alle tønder. Hver nat tilbragte vi adskillige timer i tårn 8 og tårn 2. Lørdag og søndag nat var der helt stille. Der var så stille, at selv vejrtrækningen lød som et damplokomotiv. Jeg så en elgko med kalv ved vendepladsen, men eller så vi ikke noget. Vi hørte eller så heller ikke gris. Natten mellem mandag og tirsdag var der et forrygende uvejr, og vi besluttede at blive under dynerne. Det skulle vi ikke have gjort. Næste dag havde der været gris ved 2'eren og 8'eren. Det var den eneste gang i ugen, vi kunne konstatere, at der havde været gris ved tønderne. Vi så både elg - en pindtyr -og rå/buk i løbet af dagen. Men grisene - havde vist fundet mere stabile fødekilder.

Dato: 01.08.2008 kl. 17:21:05       Navn: Jørn
Stige/ Sten nr.: 8  Art: svin/orne   Antal: 1    Tidspunkt: 26-07-08 3:30

Jørns beretning: Gik ud i tårn 8 klokken 23:00 klokken 1:00 kommer en elgko med 2 kalve og går lige forbi tårnet.klokken 2:30 hører jeg grise bag tårnet de får færten af mig og forsvinder over bakken ned mod bilen. Grisene bliver forskrækkede over bilen og kommer retur med 110 kilometer i timen,derefter forsvinder de over bakken på modsatte side.Klokken 3:00 hører jeg grise igen,denne gang kommer de fra 6eren pludselig er 29 grise i alle størrelser ved tønden,der iblandt en fin orne på ca 100 kilo, følger ornen hele tiden i kikkert sigtet,men det er umuligt at afgive skud pga de andre grise.Klokken 3:30 kommer der et voldsomt grynt/fnys oppe fra bakken,det lyder som et damptog der lukker luften ud grisene stivner et sekund og farer til alle sider,chancen er forspildt det er galt når der ingen grise er og det er galt når der er for mange,alt er stille,så kommer gryntet igen denne gang meget tættere på,nakkehårene rejser sig.Ud af busken kommer en kæmpe orne store hvide tænder lyser op i munden på ham,gåsehud over hele kroppen,hjertet hamrer løs,tønden bliver smidt ca 1 meter op i luften med ca 50 kg majs i, rammer jorden med et brag så låg og spændebånd ryger af,majsen vælter ud,ornen guffer i sig.Jeg begynder at tvivle på om 308 eren kam magte opgaven,jeg kommer i tanke om em Englænder jeg har læst om der skyder mange elefanter med 6,5 x 55 lige bag øret det må en 308 er så også kunne på en gris.Prøver at holde bag øret,men grisefeberen raser det er umuligt,over hoved, under hoved, Går ned på bladet nej der sidder en panserplade, lige bag bladet højt, lige under ryggen der skal den sidde.Efter mange vejr trækninger lader jeg riffelsigtet glide ned over tårntappene,ca 40 cm ned på ornen skuddet går,ornen skriger så skoven ryster,springer 50 meter frem bag en busk,hvæser,fnyser og pruster,jeg kan kun se trynen,blodet sprøjter ud af trynen,hjertet hamrer så det er ved at flyve ud af kroppen på mig,han går 5 meter frem,vælter om prøver at komme op,men falder igen med et ordenligt grynt.kongen af Mellankår er død.
Holder sigtet på ham i ca 10 minutter,men intet sker sidder i tårnet en times tid og nyder synet af ham,kører hjem finder Hans-Jørgens store cigar og en kold øl,sætter mig på trappen og nyder livet,det smager som engle hø og jomfru sved.Kører ned og brækker ham prøver at trække ham op med bilen,men bilen fedter bare rundt kan ikke rokke ham en millimeter,kører hjem og ringer til Bosse han kommer med en firhjulstrukket traktor med læsseskuffe får ham bakset op i skuffen og kører hjem til fotografering.Ringer til hønsefarmen for at låne køle containeren,kører ham på køl.Næste dag kommer Joakim og Mathias.Joakim skinder og parterer hurtigt grisen, godt gået Joakim.Joakim tilbage til Sjælland med det samme.Ornen vejede 212 kilo brækket vægt.59 kilo indvolde altså en kampvægt på 271 kilo.2,35 m lang.1,18 m høj.8 cm tænder stak ud af munden forventet længde efter afkogning ca 24 cm.En fantastisk oplevelse jeg aldrig vil glemme.
Jørn

Dato: 01.08.2008 kl. 16:42:53       Navn: Jørn
Stige/ Sten nr.: 8  Art: Svin/ 1 år   Antal: 3    Tidspunkt: 23-07-08 23:15

Jørns beretning: Satte mig ud i tårn 8 klokken 22:00 Da Flemming havde set grise derude klokken 23:00 klokken 23:15 hørte jeg grise oppe på bakken modsat tårnet.5 minutter senere stormede de ned mod tønden en so med 7 små grise, 5 ca 60 kgs grise og en lidt større orne det er svært at afgive skud da de hele tiden dækker for hinanden,men pludselig trækker en af de halv store ud til siden,skuddet falder grisen skriger og farer ind i busken bag tønden de andre grise farer op ad bakken og alt er stille meget stille.Cirka en halv time senere hører jeg en lyd det lyder som om nogle sparker til tønden .jeg kan se en lille gris ligge på forbenene, bedømmer at den er anskudt og skyder med det samme den falder om og er død på stedet.Da der stadig er grise i området vælger jeg at køre hjem og først hente grisen når det bliver lyst.Klokken 7 kører Jørgen og jeg ned til tårn 8 der ligger en 70 kgs ornegris og en 35 kgs so gris godt begge grise er der,men der er noget som ikke stemmer,skriget inde fra busken jeg går ind i busken og finder en del sweiss følger det ca 100 meter mod 6 eren der er en del vand og mudder så jeg må opgive.Tilkalder sweisshund Robert kommer efter en time med sin store laika hund den tager straks sporet efter ca 500 meter hører vi hunden gø og grisen skrige,nu får vi springe fut ellers er der ingen gris tilbage siger Robert,da vi efter 10 minutters spurt. kommer ud bagved 7er stenen har laikaen allerede spist halvdelen af hovedet på grisen, en so gris på 35 kilo.Godt den tog hovedet og ikke køllerne grisen havde splinter både i mave og lunger godt vi fik den.
Jørn

Dato: 04.04.2008 kl. 18:52:55       Navn: Frede
Stige/ Sten nr.: Glemt  Art: Andet   Antal: 0    Tidspunkt: 27-03-2008. kl.15.00

Fredes beretning: Da vi ankom var der 10-15 cm sne,det var meget flot. vi gik
rundt i området for at se efter spor,der var fod efter Råvildt,Elg,Ræv og Grævling overalt,jeg så en stor flot
6 ender i bast,fodrede i 2-6-8, fredag aften i tårn 8 efter vildsvin så intet,da vi kom hjem kl 21,45 havde vi fået uventede gæster. Per Henrik og søn .lørdag aften hørte Per grise bag tårn 8 men de kom ikke frem. vi tog alle hjem søndag formmiddag.

hilsen. Frede


Dato: 06.03.2008 kl. 08:55:09       Navn: Erik
Stige/ Sten nr.: 11  Art: Svin/ 1 år   Antal: 1    Tidspunkt: 29-02-2008

Eriks beretning: Ankom kl. 16,00 Frede og Grete havde ordnet alting,fodret og ordnet brænde.De var faktis på vej hjem, men gjorde os selskab til lørdag morgen.Kl. 19,00 tog vi på jagt,Frede i tårn 2,min gæst Jørgen i tårn 8 og mig selv i tårn 6.
Allerede kl.19,30 hørte Jørgen grise, men de forsvandt igen.
Ca. 15 min. senere hørte han igen grise, og denne gang blev de hvor efter han fik ram på en årsunge på ca. 65 kg.
Tillykke til Jørgen.
mvh. Erik

Dato: 01.03.2008 kl. 11:43:59       Navn: Jørn
Stige/ Sten nr.: Glemt  Art: 0   Antal: 0    Tidspunkt: 01-03-08

Jørns beretning: Til alle der reagerede på Carstens indlæg
Skal det oplyses at det var ment som en joke da Carsten er en yderst kompetent og seriøs jæger der aldrig kunne drømme om at træde ved siden af men også en spøgefugl der altid har en joke på hånden joken er slettet for ikke at støde flere.
Hilsen formand Jørn Holm
ps. tak for den store interesse for vores side.

Dato: 27.02.2008 kl. 13:40:25       Navn: Carsten
Stige/ Sten nr.: 2  Art: svin/orne   Antal: 1    Tidspunkt: 16. feb. 2008, kl. ca. 22.30

Carstens beretning: Dagen før havde der været klart måneskin, men der havde ikke været grise ved tønderne i løbet af dagen. Om aftenen - ved 22 tiden - hørte jeg en frygtelig larm fra tårn 1. Det lød som smågrise el.lign. som skreg. Dyrene dukkede dog aldrig op ved tårn 2. Om lørdagen var der fint vejr hele dagen, men der havde ikke været dyr ved tønderne sidst på eftermiddagen. Ved solnedgang blev der overskyet og det var vanskeligt at se tønden, da jeg satte mig ved otte tiden. Jeg hørte dog grene der knækkede bag tårnet ved 21.30 tiden. Efter nogen tid kunne jeg skimte noget som bevægede sig til venstre for tårnet. På et tidspunkt kune jeg se, at det var et stort dyr, men der var kun et, og jeg kunne ikke se om det var en so eller orne, og da begge er fredet pt. Nød jeg synet. Der var ingen smågrise, så jeg formoder det var en orne. Den var temmelig stor - højere en tønden. Søndag morgen satte jeg mig i tårn 12, men jeg så intet, og der blæste temmelig kraftigt.

Dato: 15.02.2008 kl. 15:32:09       Navn: Joachim
Stige/ Sten nr.: 2  Art: Svin/ 1 år   Antal: 1    Tidspunkt: 12-02-2008 kl 22.20

Joachims beretning: joachim og morten beratning. morten kommer op på jagten da kl er 17.30 jeg spør om ikke han vil ud sidde i tårn 2 han siger han er træt efter en lang køretur men jeg får ham overtalt til at gå ud. han høre ikke grisene komme men ser i kikkerten da klokken er 22.17 og ser et par øjne bag ved fodertønden han får ramt tårnet da han skal afsikre riflen og grisen forsvinger ind i buskene. han sidder og aver sig men i det samme ser han en gris på vej ned over engen han skyder grisen vælter men løber ind i slåenbusken. vi leder i en halv time men kan ikke finde noget svhweiss så vi beslutter at lede neste morgen. vi går ud kl 7.00 og 5 min sener finder vi grisen. bag slåenbusken nede ved søen 30m væk fra skudstede. det var alt fra joachim og morten og familen...

Dato: 30.01.2008 kl. 20:41:10       Navn: Frede
Stige/ Sten nr.: 2  Art: Svin/ 1 år   Antal: 1    Tidspunkt: 22-1-08 kl 22.30

Fredes beretning: Jeg gik til tårn 2 kl. 20,00 ca 10 min efter hørte jeg grisene trådte gennem isen og og var på vej mod tårnet.
Jeg gjorde mig klar, men de kom aldrig frem af buskene.

kl 22,30 kom 3 grise fra venstre de løb rundt om foder
tønden de var bange for brødet vi havde lagt ud og for-
svandt i buskene. Soen og 8-9 årsunger kommer tilbage
de slås om brødet, de fleste forsvinder i buskene, men
2-3 løber til venstre, stopper, jeg vælger den sidste
skudet falder, årsungen på 50-60 kg er død på stedet.
Jeg venter 30 min rejser mig op ,så bliver der larm af vildsvin, jeg ved ikke om det er soen så jeg bliver i tårnet 30 min mere før jeg vover mig ned for at nyde
synet af et rigtigt flot vildsvin. Frede

Dato: 26.01.2008 kl. 10:08:48       Navn: Flemming
Stige/ Sten nr.: 2  Art: Svin/ 1 år   Antal: 1    Tidspunkt: 17 kl sent.

Flemmings beretning: Hej Alle sammen.

Her kommer en flerdages fortælling.

Efter at have glædet mig i lang tid til at komme til Sverige igen, skete det endelig igen i sidste uge.
Jeg ankom torsdag sent på eftermiddagen, og kunne lige nå ud og kigge efter en Elgkalv inden solen gik ned.

Efter solnedgang fik jeg fodret ved tønderne ved tårn 2, vendeplads (ved ikke hvad nr. det tårn har), 6 og 8.
Jeg skyndte mig hjem og fik tændt op og lavet aftensmad, for nu skulle det være.
Kl. 19:30 gik jeg så ud til tårn 2 og satte mig. En herlig aften med masser af lyde i skoven.
Der er vand over hele engen nu, og ænderne rappede af hinanden.
Jeg småblundede ind i mellem, nok mest fordi jeg sad godt varmt i min sovepose.
Ca. kl.21:30 røg blodet op på kogepunktet da jeg ud af min højre øjenkrog skimtede en stor sort skikkelse liste op mod fodertønden, der var ingen tvivl det var et vildsvin, iøvrigt første gang jeg så et.
Belært af Jørgen, der havde fortalt at Soen ofte kom ud alene for at checke stykket af inden smågrisene fik lov at komme ud, valgte jeg ikke at skyde.
Den forsvandt også hurtigt i krattet igen.
Ca. 3 kvarter senere skete der en være ballade ude i søen.
Ænderne skræppede, fløj, ja og så lød det som om en krig var brudt ud, ingen tvivl det var grise for der var hyl og slagsmål derude et eller andet sted.
Hvordan dulmer man nerver og spænding, når der så lige pludseligt bliver fuldstændigt stille ? Kort efter kommer 10 skikkelser listene op til fodertønden. En So og 9 årsunger- Krig og ballade igen, for hvem kommer først til maden, det er svært at udkigge en da de farer ud og ind mellem hinanden, men efter ca 5-8 minutter falder der ro på og skuddet falder.
Væk er de allesammen på nær den ene der ligger tilbage hvor den blev skudt.
Vægt mellem 50 og 60 kilo.

De efterfølgene dage var der vildsvin ved alle tønder jeg fodrede ved i løbet af natten.

Lørdag aften så jeg en so og 4 årsunger, der var væsentligt mindre end dem jeg havde set den første aften.
Soen var ekstremt sky. Jørn og jeg har snakket om at det må være de samme han har set på sin foregående jagt, for der var soen på samme måde.
Søndag morgen fik jeg skudt den af Jørgen omtalte rå.
Beklager jeg ikke var opmærksom på konsortiets egenfredning. Jeg vil sørge for at vi får vores egne regler hængt op i villaen, så vi lige kan gå dem igennem også med eventuelle gæster.
Som bod, har jeg lovet at lave rådyr til vores generalforsamling.

Ellers så jeg meget forskelligt slags vildt: Vildsvin, ræv, vildkanin, tjur, råvildt samt fod af elg.
Vildsvinet har jeg delt med Sten, hvis nogen ønsker Rådyr, har jeg det, da det skulle hænge et par dage til modning. Men ring bare.

Knæk og bræk

Flemming

Dato: 17.01.2008 kl. 10:43:55       Navn: Jørn
Stige/ Sten nr.: 12  Art: Andet   Antal: 1    Tidspunkt: 10/01-2008 kl 8/30

Jørns beretning: Jeg kørte ud til tårn 12 klokken 6 da jeg aftenen før havde set mufloner langs skellet. klokken 8 kommer 11 muflonner ud næsten nede ved huset,der iblandt 3 store væddere jeg ser på dem i en halv times tid men de går væk fra mig ned mod huset så jeg beslutter at gå ud til vejen og pyrse ned til dem,da jeg kommer ned til åen er de væk.
Pyrser bag om huset og op på bakken de står lige neden for bakken og ser mig med det samme de springer ind i krattet og ind på naboens damm shit. Om aftenen klokken 22.30 ser jeg so med fire grise fra tårn 2.
Næste morgen på plads i tårn 12 klokken 6 .klokken 8.30 kommer 9 muflonner ud ca 80 meter fra tårnet en kæmpe vædder som går væk fra tårnet i rent bagskud øv.En lille vædder stiller sig til på 70 meter ca 10 til 15 cm horn,men så kommer en vædder ud på 57 cm horn stiller sig med hele bredsiden til på 90 meter den dør i knaldet for en høj bladkugle min første muflon en fantastisk oplevelse.Om aftenen kommer en lille skab ræv listende 40 meter fra tårn 11 den dør i knaldet.
12.01.08 På trykjagt med Henrik,Pelle og Per Bosse og Calle vi ser en kvie og en pind tyr og 3 stykker råvildt men får ikke skudt noget. Jørn

Dato: 14.01.2008 kl. 19:38:40       Navn: Jørn
Stige/ Sten nr.: 12  Art: Andet   Antal: 2    Tidspunkt: 10-01-2008

Jørns beretning: Mufflonen er fra tårn 12 og ræven fra tårn 11.


Dato: 25.11.2007 kl. 19:07:52       Navn: Flemming
Stige/ Sten nr.: Glemt  Art: svin/orne   Antal: 0    Tidspunkt: 24/11-07 05:30

Flemmings beretning: Fredes Såt :)

Kl. 05:30 vågner frede ved at der er et værre spetakkel. Vildsvin tænker han, det kan ikke være andet, når det larmer sådan - og der må være mange, også en orne. Så op lister han for at se, men ak intet at se, så de må være borte allerede igen. Men så kommer lyden denne gang værre end før.
Med ægrelse må han konstatere at det bare er Flemming der snorker som en hel flok vildsvin, så nu er i advaret venner.

Mvh
Flemming

Vis side: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91

Skriv i jagtjournalen