Copyright © Jagtformidling.dk / Jagtservice.dk

eXTReMe TrackerHusk at skrive i jagtjournalen, hver gang du har været på jagt, "glemmes" dette koster det 1 kasse øl.
(også til webmaster)
Ønskes foto til din historie, send det til webmaster.

Juansbo / Brandeås Jaktlag

Der er totalt 1606 indlæg.
Du er på side
89 af 90.

Skriv i jagtJournalen

Juansbo / Brandeås Jaktlag´s jagtjournal
Dato: 01.08.2008 kl. 16.42.53       Navn: Jørn
Stige/ Sten nr.: 8  Art: Svin/ 1 år   Antal: 3    Tidspunkt: 23-07-08 23:15

Jørns beretning: Satte mig ud i tårn 8 klokken 22:00 Da Flemming havde set grise derude klokken 23:00 klokken 23:15 hørte jeg grise oppe på bakken modsat tårnet.5 minutter senere stormede de ned mod tønden en so med 7 små grise, 5 ca 60 kgs grise og en lidt større orne det er svært at afgive skud da de hele tiden dækker for hinanden,men pludselig trækker en af de halv store ud til siden,skuddet falder grisen skriger og farer ind i busken bag tønden de andre grise farer op ad bakken og alt er stille meget stille.Cirka en halv time senere hører jeg en lyd det lyder som om nogle sparker til tønden .jeg kan se en lille gris ligge på forbenene, bedømmer at den er anskudt og skyder med det samme den falder om og er død på stedet.Da der stadig er grise i området vælger jeg at køre hjem og først hente grisen når det bliver lyst.Klokken 7 kører Jørgen og jeg ned til tårn 8 der ligger en 70 kgs ornegris og en 35 kgs so gris godt begge grise er der,men der er noget som ikke stemmer,skriget inde fra busken jeg går ind i busken og finder en del sweiss følger det ca 100 meter mod 6 eren der er en del vand og mudder så jeg må opgive.Tilkalder sweisshund Robert kommer efter en time med sin store laika hund den tager straks sporet efter ca 500 meter hører vi hunden gø og grisen skrige,nu får vi springe fut ellers er der ingen gris tilbage siger Robert,da vi efter 10 minutters spurt. kommer ud bagved 7er stenen har laikaen allerede spist halvdelen af hovedet på grisen, en so gris på 35 kilo.Godt den tog hovedet og ikke køllerne grisen havde splinter både i mave og lunger godt vi fik den.
Jørn

Dato: 04.04.2008 kl. 18.52.55       Navn: Frede
Stige/ Sten nr.: Glemt  Art: Andet   Antal: 0    Tidspunkt: 27-03-2008. kl.15.00

Fredes beretning: Da vi ankom var der 10-15 cm sne,det var meget flot. vi gik
rundt i området for at se efter spor,der var fod efter Råvildt,Elg,Ræv og Grævling overalt,jeg så en stor flot
6 ender i bast,fodrede i 2-6-8, fredag aften i tårn 8 efter vildsvin så intet,da vi kom hjem kl 21,45 havde vi fået uventede gæster. Per Henrik og søn .lørdag aften hørte Per grise bag tårn 8 men de kom ikke frem. vi tog alle hjem søndag formmiddag.

hilsen. Frede


Dato: 06.03.2008 kl. 08.55.09       Navn: Erik
Stige/ Sten nr.: 11  Art: Svin/ 1 år   Antal: 1    Tidspunkt: 29-02-2008

Eriks beretning: Ankom kl. 16,00 Frede og Grete havde ordnet alting,fodret og ordnet brænde.De var faktis på vej hjem, men gjorde os selskab til lørdag morgen.Kl. 19,00 tog vi på jagt,Frede i tårn 2,min gæst Jørgen i tårn 8 og mig selv i tårn 6.
Allerede kl.19,30 hørte Jørgen grise, men de forsvandt igen.
Ca. 15 min. senere hørte han igen grise, og denne gang blev de hvor efter han fik ram på en årsunge på ca. 65 kg.
Tillykke til Jørgen.
mvh. Erik

Dato: 01.03.2008 kl. 11.43.59       Navn: Jørn
Stige/ Sten nr.: Glemt  Art: 0   Antal: 0    Tidspunkt: 01-03-08

Jørns beretning: Til alle der reagerede på Carstens indlæg
Skal det oplyses at det var ment som en joke da Carsten er en yderst kompetent og seriøs jæger der aldrig kunne drømme om at træde ved siden af men også en spøgefugl der altid har en joke på hånden joken er slettet for ikke at støde flere.
Hilsen formand Jørn Holm
ps. tak for den store interesse for vores side.

Dato: 27.02.2008 kl. 13.40.25       Navn: Carsten
Stige/ Sten nr.: 2  Art: svin/orne   Antal: 1    Tidspunkt: 16. feb. 2008, kl. ca. 22.30

Carstens beretning: Dagen før havde der været klart måneskin, men der havde ikke været grise ved tønderne i løbet af dagen. Om aftenen - ved 22 tiden - hørte jeg en frygtelig larm fra tårn 1. Det lød som smågrise el.lign. som skreg. Dyrene dukkede dog aldrig op ved tårn 2. Om lørdagen var der fint vejr hele dagen, men der havde ikke været dyr ved tønderne sidst på eftermiddagen. Ved solnedgang blev der overskyet og det var vanskeligt at se tønden, da jeg satte mig ved otte tiden. Jeg hørte dog grene der knækkede bag tårnet ved 21.30 tiden. Efter nogen tid kunne jeg skimte noget som bevægede sig til venstre for tårnet. På et tidspunkt kune jeg se, at det var et stort dyr, men der var kun et, og jeg kunne ikke se om det var en so eller orne, og da begge er fredet pt. Nød jeg synet. Der var ingen smågrise, så jeg formoder det var en orne. Den var temmelig stor - højere en tønden. Søndag morgen satte jeg mig i tårn 12, men jeg så intet, og der blæste temmelig kraftigt.

Dato: 15.02.2008 kl. 15.32.09       Navn: Joachim
Stige/ Sten nr.: 2  Art: Svin/ 1 år   Antal: 1    Tidspunkt: 12-02-2008 kl 22.20

Joachims beretning: joachim og morten beratning. morten kommer op på jagten da kl er 17.30 jeg spør om ikke han vil ud sidde i tårn 2 han siger han er træt efter en lang køretur men jeg får ham overtalt til at gå ud. han høre ikke grisene komme men ser i kikkerten da klokken er 22.17 og ser et par øjne bag ved fodertønden han får ramt tårnet da han skal afsikre riflen og grisen forsvinger ind i buskene. han sidder og aver sig men i det samme ser han en gris på vej ned over engen han skyder grisen vælter men løber ind i slåenbusken. vi leder i en halv time men kan ikke finde noget svhweiss så vi beslutter at lede neste morgen. vi går ud kl 7.00 og 5 min sener finder vi grisen. bag slåenbusken nede ved søen 30m væk fra skudstede. det var alt fra joachim og morten og familen...

Dato: 30.01.2008 kl. 20.41.10       Navn: Frede
Stige/ Sten nr.: 2  Art: Svin/ 1 år   Antal: 1    Tidspunkt: 22-1-08 kl 22.30

Fredes beretning: Jeg gik til tårn 2 kl. 20,00 ca 10 min efter hørte jeg grisene trådte gennem isen og og var på vej mod tårnet.
Jeg gjorde mig klar, men de kom aldrig frem af buskene.

kl 22,30 kom 3 grise fra venstre de løb rundt om foder
tønden de var bange for brødet vi havde lagt ud og for-
svandt i buskene. Soen og 8-9 årsunger kommer tilbage
de slås om brødet, de fleste forsvinder i buskene, men
2-3 løber til venstre, stopper, jeg vælger den sidste
skudet falder, årsungen på 50-60 kg er død på stedet.
Jeg venter 30 min rejser mig op ,så bliver der larm af vildsvin, jeg ved ikke om det er soen så jeg bliver i tårnet 30 min mere før jeg vover mig ned for at nyde
synet af et rigtigt flot vildsvin. Frede

Dato: 26.01.2008 kl. 10.08.48       Navn: Flemming
Stige/ Sten nr.: 2  Art: Svin/ 1 år   Antal: 1    Tidspunkt: 17 kl sent.

Flemmings beretning: Hej Alle sammen.

Her kommer en flerdages fortælling.

Efter at have glædet mig i lang tid til at komme til Sverige igen, skete det endelig igen i sidste uge.
Jeg ankom torsdag sent på eftermiddagen, og kunne lige nå ud og kigge efter en Elgkalv inden solen gik ned.

Efter solnedgang fik jeg fodret ved tønderne ved tårn 2, vendeplads (ved ikke hvad nr. det tårn har), 6 og 8.
Jeg skyndte mig hjem og fik tændt op og lavet aftensmad, for nu skulle det være.
Kl. 19:30 gik jeg så ud til tårn 2 og satte mig. En herlig aften med masser af lyde i skoven.
Der er vand over hele engen nu, og ænderne rappede af hinanden.
Jeg småblundede ind i mellem, nok mest fordi jeg sad godt varmt i min sovepose.
Ca. kl.21:30 røg blodet op på kogepunktet da jeg ud af min højre øjenkrog skimtede en stor sort skikkelse liste op mod fodertønden, der var ingen tvivl det var et vildsvin, iøvrigt første gang jeg så et.
Belært af Jørgen, der havde fortalt at Soen ofte kom ud alene for at checke stykket af inden smågrisene fik lov at komme ud, valgte jeg ikke at skyde.
Den forsvandt også hurtigt i krattet igen.
Ca. 3 kvarter senere skete der en være ballade ude i søen.
Ænderne skræppede, fløj, ja og så lød det som om en krig var brudt ud, ingen tvivl det var grise for der var hyl og slagsmål derude et eller andet sted.
Hvordan dulmer man nerver og spænding, når der så lige pludseligt bliver fuldstændigt stille ? Kort efter kommer 10 skikkelser listene op til fodertønden. En So og 9 årsunger- Krig og ballade igen, for hvem kommer først til maden, det er svært at udkigge en da de farer ud og ind mellem hinanden, men efter ca 5-8 minutter falder der ro på og skuddet falder.
Væk er de allesammen på nær den ene der ligger tilbage hvor den blev skudt.
Vægt mellem 50 og 60 kilo.

De efterfølgene dage var der vildsvin ved alle tønder jeg fodrede ved i løbet af natten.

Lørdag aften så jeg en so og 4 årsunger, der var væsentligt mindre end dem jeg havde set den første aften.
Soen var ekstremt sky. Jørn og jeg har snakket om at det må være de samme han har set på sin foregående jagt, for der var soen på samme måde.
Søndag morgen fik jeg skudt den af Jørgen omtalte rå.
Beklager jeg ikke var opmærksom på konsortiets egenfredning. Jeg vil sørge for at vi får vores egne regler hængt op i villaen, så vi lige kan gå dem igennem også med eventuelle gæster.
Som bod, har jeg lovet at lave rådyr til vores generalforsamling.

Ellers så jeg meget forskelligt slags vildt: Vildsvin, ræv, vildkanin, tjur, råvildt samt fod af elg.
Vildsvinet har jeg delt med Sten, hvis nogen ønsker Rådyr, har jeg det, da det skulle hænge et par dage til modning. Men ring bare.

Knæk og bræk

Flemming

Dato: 17.01.2008 kl. 10.43.55       Navn: Jørn
Stige/ Sten nr.: 12  Art: Andet   Antal: 1    Tidspunkt: 10/01-2008 kl 8/30

Jørns beretning: Jeg kørte ud til tårn 12 klokken 6 da jeg aftenen før havde set mufloner langs skellet. klokken 8 kommer 11 muflonner ud næsten nede ved huset,der iblandt 3 store væddere jeg ser på dem i en halv times tid men de går væk fra mig ned mod huset så jeg beslutter at gå ud til vejen og pyrse ned til dem,da jeg kommer ned til åen er de væk.
Pyrser bag om huset og op på bakken de står lige neden for bakken og ser mig med det samme de springer ind i krattet og ind på naboens damm shit. Om aftenen klokken 22.30 ser jeg so med fire grise fra tårn 2.
Næste morgen på plads i tårn 12 klokken 6 .klokken 8.30 kommer 9 muflonner ud ca 80 meter fra tårnet en kæmpe vædder som går væk fra tårnet i rent bagskud øv.En lille vædder stiller sig til på 70 meter ca 10 til 15 cm horn,men så kommer en vædder ud på 57 cm horn stiller sig med hele bredsiden til på 90 meter den dør i knaldet for en høj bladkugle min første muflon en fantastisk oplevelse.Om aftenen kommer en lille skab ræv listende 40 meter fra tårn 11 den dør i knaldet.
12.01.08 På trykjagt med Henrik,Pelle og Per Bosse og Calle vi ser en kvie og en pind tyr og 3 stykker råvildt men får ikke skudt noget. Jørn

Dato: 14.01.2008 kl. 19.38.40       Navn: Jørn
Stige/ Sten nr.: 12  Art: Andet   Antal: 2    Tidspunkt: 10-01-2008

Jørns beretning: Mufflonen er fra tårn 12 og ræven fra tårn 11.


Dato: 25.11.2007 kl. 19.07.52       Navn: Flemming
Stige/ Sten nr.: Glemt  Art: svin/orne   Antal: 0    Tidspunkt: 24/11-07 05:30

Flemmings beretning: Fredes Såt :)

Kl. 05:30 vågner frede ved at der er et værre spetakkel. Vildsvin tænker han, det kan ikke være andet, når det larmer sådan - og der må være mange, også en orne. Så op lister han for at se, men ak intet at se, så de må være borte allerede igen. Men så kommer lyden denne gang værre end før.
Med ægrelse må han konstatere at det bare er Flemming der snorker som en hel flok vildsvin, så nu er i advaret venner.

Mvh
Flemming

Dato: 25.11.2007 kl. 16.33.59       Navn: Flemming
Stige/ Sten nr.: Glemt  Art: Elgko/ kalv   Antal: 0    Tidspunkt: 20-11-2007

Flemmings beretning: Vær forberedt.

Hej alle sammen her en historie fra det virkelige liv oplevet af Frede og jeg;
Efter at have fået lov til at arbejde hele natten, var Frede så venlig at tage tørnen og køre vejen op til Mellankâr, så havde jeg mulighed for at snuppe en lur. Det blev nu mere en tur hvor jeg ikke fik sovet fordi det var spændende (min første tur derop) og Frede fik vækket min nysgerrighed med de gode historier han kunne fortælle om vores område.
Nuvel vi ankommer til området, hvor Frede begynder at fortælle om områdets grænser på vej op mod huset. Vi har fået lagt en slagplan.
1 Frede tænder op
2 jeg skyder min riffel ind
3 vi kører ud og fodrer
4 MEN
Kort før huset i det åbne område til højre for vejen står en elgko, 1 kvie og en kalv. Hvad gør vi nu, for vi har jo selvfølgelig ikke fået checket om der var en kalv tilbage på licensen, og der hvor vi holdt (ingen dækning på mobilen). Så vi kørte frem til huset ind og hente nr. og så tilbage til området hvor der var signalstyrke til et opkald.
Vores svenske (med fuld adrenalin pumpene i blodet) gjorde at vi ville sikre os 100 % og ringede derfor også til Jørgen der hurtigt ringede tilbage og sagde vi kunne skyde.
Nå men tilbage igen, men nu havde de selvfølgelig lugtet lunten og var begyndt at vandre væk, så ud af bilen og hurtigt liste os af sted ind på skudhold.
Kalvens blad var i sigtekornet, samstemmende ærgrede vi os for Elgkoen havde selvfølgelig valgt at placere sig lige bag ved kalven, så vi ikke kunne afgive skud.
Chancen forstummede sig ud i et ØV, det var ærgerligt...

MORALEN:
Moralen til os alle må være; Vær forberedt, sørg for at have checket op på tingene inden du ankommer til jagtområdet, for chancen kommer når du mindst venter det. :)

Dato: 05.11.2007 kl. 21.34.48       Navn: Carsten
Stige/ Sten nr.: Glemt  Art: Elgko/ kalv   Antal: 1    Tidspunkt: 4. november kl. 07

Carstens beretning: Sad i det nye tårn overfor tårn 12. Dagen før havde jeg set, at råvildtet havde været i roerne, som er lagt ud ved vendepladsen/vejen bag tårnet. Der var meget stille og ikke ret meget liv. Lidt før kl. 7 kom elgkoen frem bag den "knold", der er lige foran stigen. Jeg havde travl med at tage et billede, så den fornemmede jeg var der og smuttede op over bakken og ned på den anden side.

Dato: 05.11.2007 kl. 21.29.24       Navn: Carsten
Stige/ Sten nr.: 2  Art: Råbuk   Antal: 2    Tidspunkt: 3. november kl. 07

Carstens beretning: To stk. råbukke kom ud af skoven til venstre fra stigen. De kastede sig over hinanden og der lød et højt smæld da takkerne stødte sammen. Den ene tumelde omkuld, hvorefter de begge forsvandt ned mod den åbne eng.

Dato: 22.10.2007 kl. 23.17.19       Navn: Jørn
Stige/ Sten nr.: 2  Art: Svin/ 1 år   Antal: 3    Tidspunkt: 18-10-2007 13-00

Jørns beretning: Skulle ud med køkken affald til grisene på vej op til tårn 2 ser jeg ryggen af en gris vender om for at hente riflen lister op i tårnet men grisen er væk.Pludselig kommer 3 søer og 12 små grise ud af jordskokkerne desværre ingen af dem jsgtbare. moralen er gå aldrig ud uden riffel.

Dato: 22.10.2007 kl. 23.11.21       Navn: Jørn
Stige/ Sten nr.: 1  Art: Dåhjort   Antal: 0    Tidspunkt: 31-10-2007 17-30

Jørns beretning: Desværre kom hjortene kun ud i dag den 21.10.07 de skulle bare være kommet ud på samme måde i går så!!!!!!

Dato: 22.10.2007 kl. 20.12.49       Navn: Jørn
Stige/ Sten nr.: 1  Art: Andet   Antal: 0    Tidspunkt: 22-10-2007

Jørns beretning: Historie følger
Dato: 10.10.2007 kl. 20.26.05       Navn: Joachim
Stige/ Sten nr.: 2  Art: Andet   Antal: 1    Tidspunkt: 07-10-2007

Joachims beretning: jeg skød en and sammen med finn og sten

Vis side: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90

Skriv i jagtjournalen